1. Zaterdag 25 maart mochten de dames van Flash Nieuwleusen het opnemen tegen de dames uit Grijpskerk. De vorige keer hebben de dames daar dure punten laten liggen, dus het was tijd om dit recht te zetten en er alles aan te doen de 5 punten in Nieuwleusen te houden!

Deze wedstrijd moesten we het doen zonder onze trainer/coach Gerry Smit-de Vries, maar gelukkig was assistent – coach Réne Wirtz die het coachen van haar overnam. Ook kregen we versterking van Lotte Nooijen uit dames 2. Na de wedstrijdbespreking, waarin we hebben afgesproken volle bak te gaan vandaag, was het tijd voor de warming up.

De 1e set werd gestart met Myrthe Schuurman op de spelverdeling. Marit van der Woude op de diagonaal, Judith Boonen en Michelle van Leussen op de passer-loper, Manon van Blanken en Joanne Kooiker op de midden en Ingrid Baas op de libero positie. Het werd voor de meiden van Nieuwleusen meteen duidelijk dat het niet vanzelf zou gaan vandaag. Er was veel serve druk van Grijpskerk waar de meiden van Flash het lastig mee hadden. Lisa Bollemaatkwam nog in het veld om het achterveld te versterken. Lange tijd gingen de meiden van Flash en de meiden van Grijpskerk gelijk met elkaar op. Toch wisten de meiden van Flash de set binnen te slepen, met een paar mooie aanvallen via Judith Boonen en Marit van der Woude. Deze set gaat met 25-23 naar Flash.

De 2e set werd met dezelfde basis gestart als de 1e set. Weer ging het lange tijd gelijk op. Veel rally’s werden er gespeeld. Myrthe Schuurman wist de aanvallers goed te bedienen en er werden mooie punten gescoord. Toch lieten de meiden van Grijpskerk ook zien dat ze waren gekomen om punten mee naar huis te nemen. Veel variatie in de aanval zorgde ervoor dat ook deze set met een stand van 25-23 naar Flash ging.

In de 3e set werd er heel wat gewisseld aan de kant van Nieuwleusen. Iris Kooiker kwam erin op de spelverdeling. Lotte Nooijen voor de midden, Lisa Bollemaat en Mireille Huzen op de passer-loper en Dorien Wobben op de diagonaal positie. Met frisse energie werd er aan de 3e set gestart. Dit was eigenlijk een kopie van set 1 en 2. Weer ging het lange tijd gelijk op. Er werd hard voor elkaar gewerkt en gevochten voor elk punt. De pass begon beter te liggen, waardoor Iris Kooiker de mogelijkheid had om alle aanvallers te bedienen. Coach Réne Wirtz paste nog een slimme dubbele wissel toe om de blokkering te versterken, waardoor ook deze set wordt binnen gesleept met een winst van 25-22.

Set 4 werd gestart met dezelfde opstelling als set 3. De meiden van Nieuwleusen hebben de wedstrijd al gewonnen, maar wilden er alles aan doen om alle punten in Nieuwleusen te houden, dus ook deze laatste moesten ze er volle bak voor gaan. Dit zag je ook terug in het spel. Er werd met lef gespeeld, voor elkaar gewerkt en feestjes gevierd bij de punten die werden gescoord. Lisa Bollemaat zorgde met haar serve serie voor een aantal mooie punten. Ook Manon van Blanken liet op de midden van zich horen en scoorde een paar mooie aanvallen. Dorien Wobben scoorde een aantal mooie ballen van achter de 3 meter! Tijdens de set werd er even een moment stil gestaan bij het kampioenschap van Heren 1. Na het geklap voor heren 1, moesten de meiden van Flash nog 7 punten halen om deze wedstrijd met een 4-0 winst af te sluiten. De meiden maakten het op het laatste moment nog even spannend, maar wisten de set met een 25-22 naar binnen te hengelen. 4-0 winst voor de meiden van Flash Nieuwleusen!

Volgende week spelen de meiden van Flash Nieuwleusen DS 1 om 18:00 tegen Wesseling DOK DS 1 in Dwingeloo.