GESLAAGDE OEFENDAG IN DE BEKER
In een tweeluik in Vorden speelden we twee wedstrijden in de eerste ronde van de Nevobo-beker. Persoonlijk heb ik niets met die bekerrondes en speel liever zelf geplande oefenwedstrijden met wat meer tijd tussen wedstrijden zodat je ze ook kort kunt evalueren. Zo twee keer kort achter elkaar vind ik niet wat. Maar goed, dit jaar loopt de voorbereiding toch al anders dan dat ik gewend ben.
Midden in de voorbereiding kent Nieuwleusen de Oranjefeesten en dat betekent: geen voorbereiding plannen. Dat was een streep door mijn manier van voorbereiden en gaat het dus ‘anders’. Je bent nooit te oud om te leren, zeg maar.
Dan plant onze bond ook nog eens een bekerronde in de Achterhoek, waarbij zowel wij als DOK Dwingeloo meer dan een uur in de auto moesten zitten. Dat lijkt ook efficiënter te kunnen…..
Was er ook nog iets wel goed?
Ja hoor! Zekers!! Sinds mei ben ik nieuw als trainer bij de club en zijn we begonnen met dit team. Andere trainer, andere wetten. Aan elkaar wennen en met elkaar werken aan een andere manier van tegen het spelletje aan kijken. En dat gaat naar mijn beleving al vrij goed.
De eerste wedstrijd tegen DOK Dwingeloo, die we ook in de competitie gaan tegenkomen, speelden we bij vlagen al het spelletje dat we (ik?) voor ogen hebben. Tegen een team dat gemiddeld nog jonger is dan wij, bleven we dan ook aan de goede kant van de score. Alleen de derde set begonnen we niet scherp. Dat resulteerde in een grote achterstand in het begin. Zelfs die konden we bijna repareren, maar dus net niet: 3-1 voor ons.
DOK had al met 0-3 verloren van thuisploeg Dash, dat uitkomt in de 1e Divisie en vorig jaar een sterk seizoen afsloot met #4. Tegen die ploeg konden we eigenlijk elke set over grote stukken van sets goed partij bieden. Dash speelde ‘vaster’ en kon in elke set een beslissend gaatje slaan, waarop wij niet het juiste antwoord hadden.
Ergo: tevreden met de prestatie van deze dag, volgens mij zijn we op de goede weg. Omdat we niet compleet waren willen we Nikki bedanken voor het meegaan en meespelen!
Zaterdag begint de competitie en gaan we naar Groningen om tegen Oranje Nassau te spelen.