Flash nam het zaterdag op tegen SVM D1. Het ervaren team uit Marknesse ging met de winst aan de haal. Voor Flash zat er niet meer in dan een puntje. Uitslag 3-1.

Na een bijzonder rommelig verlopen voorbereiding was het weer tijd voor de eerste serieuze wedstrijd. Flash reisde af met 2 nieuwelingen. Lynn Bijker komt over van Dames 4 en Zita Ellerman was vorig seizoen nog bij Flash MA1 te bewonderen. Beide speelsters maakten vandaag hun debuut in D2. Voordat Flash D2 afreisde naar Marknesse ging het team nog even langs bij Proeflokaal Zuid om deze sponsor in het zonnetje te zetten. Foto’s hiervan vindt u op de website.

Dan de wedstrijd.

Flash begon nog wel redelijk aan de wedstrijd en nam brutaal een redelijke voorsprong. Nikki kon enkele keren hard toeslaan. Helaas verdween gaandeweg de eerste set deze voorsprong . Flash kreeg blokkerend geen vat op de ijzersterke en zeer ervaren spelverdeelster van SVM . Flash bleef verdedigend wel hard werken maar kwam aanvallend moeilijk tot scoren. Flash kwam nog wel iets terug  maar het deed zichzelf tekort door teveel service fouten: 25-19.

Set 2 en 3 was Flash niet meer bij machte om SVM het lastig te maken. Flash kwam lastig tot scoren; mede door de boomlange dames aan de overkant sloeg Flash regelmatig tegen het blok. Flash probeerde nog wel met enkele wissels het tij te keren, maar kwamen ook nu tekort: 25-15 en 25-16. Set 4 begon goed voor Flash. Sarina serveerde zes punten op rij. Flash maakte nu ook veel minder persoonlijke fouten en verdedigend was libero Korien van grote waarde. Flash pakte toch verdiend de laatste set 22-25. Een puntje in de tas tegen een sterke tegenstander. Flash D2 zal de komende tijd weer verder bouwen, zodat het spel wat stabieler wordt. Volgende week zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Flash Nieuwleusen D2 neemt het dan op tegen VV Voorsterslag D1. Aanvang in De Spil 15.00 uur.

U bent er dan toch ook bij?

 

Liefs Flash Nieuwleusen D2