Op zaterdag 14 oktober jl. mocht Flash Nieuwleusen Heren 1 aantreden tegen Animo ’68 Heren 1 uit Assen. Animo ´68 is net als Flash afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 2e divisie. Beide teams staan er, voorafgaande aan de wedstrijd, keurig voor in het klassement.

De eerste set begon wat rommelig aan de kant van Flash. Door een miscommunicatie stonden de mannen op een aantal posities niet goed. Echter wist Flash dit snel op te lossen en konden zij de set verder in de goede opstelling. De set ging vrijwel gelijk op, maar uiteindelijk wisten de mannen van Animo ´68 aan het langste eind te trekken, zij wonnen deze set met 21-25.

De tweede set waren de mannen van Flash gebrand om de set te pakken en dat lieten ze duidelijk merken. Er werden weer een aantal sterke service series neergelegd waardoor Animo ´68 het lastig had in de pass. De blokkering zat aan de Flash kant helemaal dicht, waardoor Animo ´68 genoodzaakt was iets te veranderen. Dit probeerde Animo ´68 tevergeefs en de mannen van Flash wonnen de tweede set met 25-20.

De derde set werd een set voor in de boeken. Deze set begon hetzelfde als de eerste set. Beide teams zette sterke service series neer en maakten het elkaar lastig. Ondanks dat er van beide kanten sterk werd geserveerd wisten de mannen van Flash toch 1 of 2 puntjes aan de goede kant te blijven. De set werd uiteindelijk jammer genoeg gewonnen door Animo ´68 met maar liefst 30-32.

Flash stond op dat moment met 1-2 achter, de vierde set moest gewonnen worden om er nog een vijfde set uit te slepen. Echter kwamen de mannen van Flash op een 6-11 achterstand in deze set. Door een sterke service serie werd het vervolgens 17-11 voor Flash. Helaas kon deze voorsprong niet worden behouden en ging Animo ´68 er ook met de vierde set vandoor met een stand van 23-25.

Het vlaggenschip ging helaas ten onder met 1-3. Wel mochten de mannen van Flash trots zijn op wat zij hebben laten zien. De volgende thuiswedstrijd zal zijn op 4 november, we hopen u dan uiteraard allemaal weer op de tribune te zien.

Groeten Flash Nieuwleusen heren 1!