Flash D2 behaalde een uiterst moeizame overwinning op de Bevers D3.

In een hal met veel lawaai, liep Flash met piep in de oren fluitend naar buiten met een 1-3 winst.

In de 1e set was Flash de bovenliggende partij. Blokkerend sterk en aanvallend kon het makkelijk tot scoren komen. Dat het een paar punten onnodig weggaf was op dat moment nog geen probleem. Flash won vrij makkelijk de 1e set 18-25.

De 2e en 3e set waren een kopie van elkaar. Twee teams die hard vochten voor de punten. Lange rally’s werden er gespeeld. Er werd goed en matig geserveerd, mooie aanvallen met hard geslagen ballen en tactisch sterk spel. Maar daarnaast soms ook slordig spel. Zo ontspon zich een boeiend gevecht waar ook het publiek van genoot. Maar Flash bleek over deze sets mentaal sterker en pakte ze alle twee met minimaal verschil 26-28. In de laatste set dacht Flash het verzet van De Bevers wel gebroken te hebben. Flash pakte een ruime voorsprong. Maar het verzuimde om het rustig uit te spelen, en zag veel punten op rij verloren gaan. De Bevers kwamen zelfs langszij. Flash kwam nog wel terug van 24-19 naar 24 -24 maar kon niet voorkomen dat De Bevers toch met de laatste set aan de haal ging. Maar toch een prima overwinning met 1-3 waar het liet zien dat het mentaal wel goed zit.

Volgende week wacht opnieuw een zware klus. Thuis zal het dan gaan spelen tegen SVI D2. Flash zal dan opnieuw moeten bewijzen dat ze op de goede weg zijn, om opnieuw een overwinning te behalen.

Aanvang in De Spil 15.00 uur.

 

Liefs Flash Nieuwleusen D2