Op zaterdag 27 januari mochten de Dames van Flash afreizen naar het hoge noorden, Groningen, om het daar op te nemen tegen de nummer 11: Veracles. Vorige keer werd dit duel met thuis met 3-1 gewonnen, maar een makkelijke pot was dit toen zeker niet. Een ding was zeker, voor de punten moest wel gewerkt worden.

De eerste set begon erg gespannen. Zowel Flash als Veracles maakten veel eigen fouten. Halverwege de eerste set kon Flash meer aan spelen toekomen, er werd ook minder fout geserveerd. Zo nam Flash net de overhand en won de set met 25-20.

Set 2 begon hoe set 1 was geƫindigd, de dames lieten zelfverzekerd spel zien. Alles liep aan de kant van Flash goed, Veracles wist er geen grip op te krijgen. Dit is resulteerde dan ook in een setstand van 25-13.

Set 3… daar veranderde er veel. Het spel met lef viel weg en er werden wat meer eigen fouten gemaakt. Een groot contrast ten opzichte van set 2. De set werd dan ook ingeleverd met 25-21.

Coach Gerjan bracht in set 4 een compleet andere samenstelling in. Dit bracht de scherpte weer terug bij de dames. Het spelletje werd weer goed verdeeld en er kwamen mooie aanvallen tot resultaat. Ook Nikki Haasjes uit dames 2 bracht hier haar bijdrage aan met een paar mooie punten. Deze set werd overtuigend gewonnen met 25-13.

 
En wat is dat verliesrandje dan uit de titel? Dat ene setje? Nee hoor! Maar we verliezen wel onze #10 Dorien. Vorige week haar laatste thuiswedstrijd en vandaag speelde ze dan echt haar laatste punten. 
Een aderlating voor de ploeg van Gerjan Heerkes: “Met dit resultaat consolideren we #3 in onze Divisie die recht geeft op promotie. Dan wil je liever je team compleet houden en in de flow blijven. Maar door het buitenlandse avontuur van Dorien verliezen we een goeie en waardevolle teamplayer. We wensen haar een mooi avontuur en zien haar graag volgend seizoen weer terug in het rood/zwart!”
Volgende week mogen we het thuis opnemen tegen Sudosa Desto om 19:00!