Flash Nieuwleusen D2 en HeVoC ’89 D2 maakten er een latertje van. Om 22.52 uur blies de scheidsrechter de wedstrijd af. Flash liep met een 2-3 winst van het veld.

Flash Nieuwleusen had het lastig in de servicepass in het begin van de wedstrijd. Daardoor kwam Flash nooit in het gewenste spel. Spelverdeler Jasmijn moest veel te hard werken om de ballen op een presenteer blaadje te leggen. Daarnaast maakte Flash teveel service fouten. HeVoC  ging er met de buit vandoor (25-17)

In de 2e set kwamen we  veel beter voor de dag: via 5-9 liep Flash uit naar een comfortabele 12-18. Geen vuiltje aan de lucht. Maar toch gebeurt het weer rond de 20 punten. Flash liet HeVoC weer terug komen. Wederom werden de kansen niet afgemaakt of er werd niet goed genoeg verdedigd. Helaas ook deze set naar HeVoC 24-26.

Dan er maar een vijfsetter van maken was het motto. De machine begon te draaien. Met de sterke Anne Karlijn op de buitenkanten werd er snel een ruime voorsprong opgebouwd. Flash  bleef nu wel rustig en maakte veel minder fouten. Ook werd nu veel beter de sterke diagonaal van HeVoC bedwongen. Flash bleef in de race en won met 19-25.

De 4e set  ging Flash lekker door waar het gebleven was. Wel moest het eerst een kleine achterstand wegwerken. Maar na een sterke servicereeks van Nikki nam Flash weer een voorsprong. Flash en HeVoC maakten er in deze set wel een gevecht van. Veel en lange rally’s werden er gespeeld voordat de bal eindelijk  de vloer raakte. Gelukkig was libero Korien sterk bezig en liet spelverdeelster Lisa zien dat zij ook op dit niveau mee kan. Toch moest Flash aan eind een 22-17 achterstand goedmaken. Maar daar kwam als een duveltje uit een doosje midspeelster Iris die 8 punten op rij serveerde. Flash pakte met 22-25 alsnog deze set.

Toch een verdiende vijfsetter. Wederom  een thriller. Bij 5-8 wisselen van kant. Even later had HeVoC weer het heft in handen. Maar Flash knokte zich terug en sloeg bij het tweede matchpoint toe: 15-17.

Een mooie overwinning op een vrijdagavond.

Volgende week gaat Flash Nieuwleusen D2 het thuis opnemen tegen VCO58 uit Leeuwarden. Uit werd met een ziekenboeg kansloos met 4-0 verloren. Flash wil  met een bijna fitte selectie laten zien waartoe het dan wel in staat is.  Aanvang in De Spil 15.00 uur.