Flash Nieuwleusen D2 verraste vriend en vijand door op dinsdagavond koploper Reflex Kampen D2 te verslaan.  In een wedstrijd waar beide teams goede en slechte momenten kenden, bleek uiteindelijk dat Flash Nieuwleusen D2 met 3-2 te sterk was voor de koploper. Dat Flash Nieuwleusen stappen heeft gemaakt was wel duidelijk. Want in de uitwedstrijd was Reflex met 4-0 nog veel te sterk voor Flash Nieuwleusen.

Flash Nieuwleusen en Reflex maakten er in de 1e set een boeiende wedstrijd van. Aanvallend werden er mooie punten gescoord en verdedigend stonden beide teams elkaar niets toe. Lange rally’s volgden met 2 hardwerkende teams. Helaas voor Flash was de service en enkele foutjes te veel om de set naar zich toe te trekken. Uiteindelijk was Reflex die over de langste adem beschikte (22-25).

De 2e set knalde Flash via een sterke service van Lotte naar een 11-4 voorsprong. Maar deze verdween ook net zo snel weer als sneeuw voor de zon. Daarna ging het nog even gelijk op. Maar aan eind stelde Flash toch nog orde op zaken. Via de sterk spelende Noa en de klappen van Anne Karlijn wist Flash de 2e st naar zich toe te trekken(25-19).

Waar Flash dacht dat het dit niveau kon doorzetten in de 3e set kwamen ze van een koude “carnaval” thuis. Flash was het even helemaal kwijt. Reflex pakte dit kadootje ook snel uit(11-25).

Waar Flash het  in de vorige set liet liggen bleek ook Reflex behoorlijk van slag in de 4e set. Flash serveerde sterk en verdedigend stond het als een huis. Hierdoor kon Lisette haar aanvallers prima aan het werk zetten  die het ook af maakten. Een prima setje (25-12).

Een extra toetje voor het aanwezige publiek. Flash zette Reflex met een sterke service van Lisette behoorlijk onder druk. Flash pakte snel een 5-0 voorsprong. Reflex kwam iets terug maar op 8-3 wisselen van veld. Flash gaf deze voorsprong ook niet meer weg. Met een paar rake klappen van Nikki en sterk blok van Iris pakte Flash verdiend de overwinning( 15-10).

Een mooie en knappe overwinning  van Flash Nieuwleusen D2. Dat dit geen toevalstreffer is mogen de dames volgende week maandagavond in Klazienaveen laten zien. Dan speelt Flash Nieuwleusen haar volgende wedstrijd. Om 21.00 start de wedstrijd tegen Tjoba D2. Hopelijk te volgen via een livestream.